Leg

 Leg

Vi prioriterer børnenes leg, såvel alene som i grupper, meget højt. Legen er uden tvivl det vigtigste for den 3 – 6 årige. Alle udviklingsområder stimuleres, når børn leger. Børn lærer en masse om medmenneskelige relationer, lærer at tage hensyn og løse konflikter. I rolleleg der dominerer den første periode i børnehavetiden, bruger børn deres fantasi, og bearbejder dagligdagen og de problemer, den altid vil byde på i større eller mindre grad, og sætter oplevelserne i relief.

Vi tillader, at børnene leger med lukket dør, men vi har både øjne i nakken og ”lyttelapperne” slået ud. Vi er hele tiden parat til at gribe ind, hvis jeres barn har brug for hjælp til at løse en konflikt med et andet barn, men vi gør meget for at lære børnene selv at løse små konflikter.

Her i børnehaven tillader vi, at børnene siger at de er i gang med en god leg, og at der ikke kan være flere med. Børnene skal lære at blive valgt til og fra i kammeratskabsgruppen. Det betyder dog ikke, at børnene går rundt og er kede af det. Vi hjælper børnene med at finde en løsning – måske er der også andre børn, som ikke har nogen at lege med og gerne vil lege, måske er der lige et puslespil eller en bog, der fanger børnenes opmærksomhed.

Børnene må gerne vælge at lege i stedet for at deltage i en aktivitet, som den voksne foreslår. Hvis vi kan se, at et barn ”gemmer” sig i en leg, og aldrig har lyst til at deltage i aktiviteterne, forsøger vi at motivere barnet til den givne aktivitet.

Hvis en børnegruppe har leget længe i fx dukkekrogen føler de ofte, at stedet er deres eget, i sådan et tilfælde kan det være nødvendigt at gribe ind for at tilgodese andre børns ønske for at lege samme sted.

Hvis man som forældre spørger sit barn: ” Hvad har du lavet i dag? ” er svaret ofte ” jeg har leget” hvortil mange forældre siger (eller tænker):” Har de bare leget? ”

Ja, de har leget, fordi det er utrolig vigtigt. Børn har brug for tid og rum til leg og fordybelse. For os som pædagoger og forældre, er det hele tiden en balancegang mellem hvornår børnene har brug for hjælp til at organisere legene, til støtte og vejledning, nye udfordringer m.m.

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Åbningstider

Mandag - fredag:

07.00 - 17.00

 

Lukkedage 2021

 30.-31 marts - dagene før påske.

 27.-28.-29.-30. og 31.december - dagene mellem jul og nytår.